Dogdance Dogdance HS 't Kruierke

DOGGY DANCE HS 't KRUIERKE

 

IEDERE VRIJDAG BIJ HONDENSCHOOL ’t KRUIERKE VOOR BEGINNERS / STARTERS/WEDSTRIJDSPELERS

WAT?

Dog dancing is een soort van gehoorzaamheid voor honden op muziek. Er wordt voornamelijk beloning gericht gewerkt. Het is een leuke speelse manier waarin wordt aangetoond hoeveel je hond kent. U leert hoe u bepaalde oefeningen stapsgewijs aanleert, hetzij in onze lessen, hetzij door observatie. Door gebruik te maken van verschillende hulpmiddelen (targetstick, hekjes, klimrekje...) leren we de honden bepaalde oefeningen uitvoeren, waarna ze hun beloning krijgen. Zo leert u bepaalde basisoefeningen aan zoals: de weave aan (hond gaat in slalom tussen de benen door), de back (hond leert zelfstandig achteruitgaan), draaien en twisten (links of rechts ronddraaien), rondjes maken, op de achterste poten staan of zitten, rollen, pootjes geven...

Er zijn twee verschillende variaties in doggy dancing. HTM (Heelwork to music) is een vorm van obedience, waarin heelwork staat voor het bijna perfect en oplettend volgen van de hond en dit in 10 verschillende possities (links, rechts, frontaal voor of achter....), dit allemaal op maat van muziek waarbij de hond geen afstandsoefeningen mag doen.  Dit is een zeer technische discipline die heel veel training vergt.

Meer speelser voor hond en baas en een onderdeel dat iedereen kan doen is de freestyle. free style is je hond verschillende truukjes aanleren. Wil je aan een competitie gaan deelnemen, ga je die oefeningen op maat van een muziekstuk vervolmaken. Het aantal oefeningen wat de hond kan uitvoeren veel groter.

 

WELKE OEFENINGEN VOOR WELKE HOND

Niet elke hond kan elke oefening uitvoeren, voor bepaalde rassen zal het loopwerk op de achterste poten moeilijker verlopen, waarbij voor andere het rollen minder veilig is (bij gevoelige rassen voor maagkantelingen), pups onder de 12 maand raden we af om met springoefeningen te werken,.of te werken op de achterpoten.

VEREISTEN

De basis van elke hondensport is gehoorzaamheid. Dit is eveneens zo voor doggy dance. Elke geleider die aan doggy dance training begint moet weten dat hij zijn hond onder controle kan houden. Honden die weglopen tijdens de training en niet terugkomen als de baas ze roept zijn niet geschikt om in zaal gezamenlijke lessen te volgen omdat zij de andere honden te veel storen. Deze geleiders kunnen beter individuele lessen volgen (inlichtingen hierover bij onze voorzitter (Luc)

 

TRAININGEN

Er wordt gevraagd om je naam op het bord te schrijven bij aankomst in de kantine, zij die eerst genoteerd staan mogen eerst trainen, en verder volgens volgorde. De training start om 18.30 u. Voorafgaandelijk wordt er getraind door de instructeurs Dog dance. Gelieve dit te respecteren.

TOPRESULTATEN

Onze hondenschool herbergt een aantal topspelers in deze discipline. Onze individuele en clubprestaties liegen er niet om dat onze spelers goed trainen. als team: 2° BK 2012 (FS & HTM), Bel Kamp. 2013 (FS & HTM); BK HTM 2014 en 2° in FS. Individueel:  Belg. Kamp. bij de juniors (2013 + 2014); BK + 3° pl advanced 2013; 5° en 6° in 2014; 2° Europees kamp.(2014); 4° en 8° Wereld Kamp. 2012 in HTM, 8° in FS; 12° + 20° WK 2014 in FS en 21° WK HTM + verschillende overwinningen op diverse Belgische, Nederlandse en Franse wedstrijden.