INSTRUCTEURS HS 't Kruierke AGILITY HS 't Kruierke

GEHOORZAAMHEID HS 't KRUIERKE

 

IEDERE WOENSDAG/ VRIJDAG en ZONDAG BIJ HONDENSCHOOL ’t KRUIERKE

WAT?

Gehoorzaamheid is de basis van elke hondenschool en de basis van elke discipline. Zonder een goede gehoorzame hond kan je moeilijk buiten komen. Op onze hondenschool leren we de basiskennis tot het bekomen van een goede gehoorzame huishond aan, maar trainen we evenzeer de ervaren wedstrijdhond op tot het bekomen van een degelijke wedstrijdhond gehoorzaamheid met topresultaten op heel hoog niveau.

WELPENKLASSE

Deze klasse is er reeds voor honden vanaf 9 weken (vanaf hun inentingen tegen parvo). In deze gewenningsklasse leert uw jonge hond een goede socialisering aan om om te gaan met andere honden en mensen en leert hij gewoon te worden aan diverse voorwerpen.... Tevens is dit het ideale klasje om de honden te laten gewennen aan de oudere pups omdat dit klasje zich situeert in de puppyklasse, terwijl ze toch beschermd zijn met een omheining

 

PUPPYKLASSE

De pupjes vanaf 3 maand kunnen hier al een basis gehoorzaamheid leren, zitten, liggen staan, komen op bevel, het begin van het netjes lopen aan de leiband, spelen met een apportje... Voor de pups is dit ook het speelklasje zodat ze met plezier uitkijken om mee te komen naar de hondenschool, voordat later de echte trainingen beginnen.

A-KLASSE of BEGINNERSKLASSE

In deze klasse is de speeltijd met de andere honden voorbij en leert de hond meer te werken en te luisteren naar de baasjes. Natuurlijk is hier ook speeltijd voorzien, maar deze gebeurt dan nog enkel met de baasjes zelf.

B-KLASSE of GEVORDERDEN

Luistert uw hond al redelijk goed en kan hij al zelfstandig ter plaatse blijven wordt je doorgestuurd naar de B-Klasse. De meeste honden uit deze klasse worden ook verder klaargestoomd om hun socialisatie test te behalen, een test die je nodig hebt wil je ooit met uw hond wedstrijd gaan spelen, maar zelfs indien je dit niet van plan bent, is dit het bewijs dat je beschikt over een goede opgevoede hond.

C-KLASSE of BREVETKLASSE

Met een goede basis, meegekregen in onze A en B klassen, kan je verder gaan naar de brevetklasse. In deze klasse wordt je hond klaargemaakt om zijn officiele KKUSH diploma voor gehoorzaamheid te behalen. Het behalen van dit diploma geeft je ook toelating tot het spelen van wedstrijden in gehoorzaamheid.

RECREANTEN en DEBUTANTEN

Na het behalen kan je terecht in één van deze twee klasse. De recreant in het verder zetten van zijn gehoorzaamheidstraining op een ontspannende plezierige wijze, de debutant in het spelen van wedstrijden gehoorzaamheid. In de debutanten kan men zich kwalificeren voor de Belgian Winner. 3 Spelers slaagden hier reeds in:  Rudi Vandersande, Davy Geerinckx en Daems Luc

WEDSTRIJDKLASSE PROGRAMMA 1

Honden die een bepaald aantal punten behaalden in de wedstrijden bij de debutanten mogen overgaan naar deze klasse en kunnen spelen om zich te kwalificeren voor de beker van België gehoorzaamheid of voor de Belgian winner (sinds 2016). Verscheidene van onze leden zijn hier in het verleden met glans in geslaagd. Beker van België: Luc Daems (2x); Steven van Olmen (1x) ; Wim Husson; Cindy Voets; Rudi Vandersande; Naomi, Ruymaekers; Fons Ruymaekers (2x); Danny Caers; Daniël Huybreghts. Belgian Winner: Daems Luc en Davy Geerinckx.

PROGRAMMA 2

De hoogste klasse in het wedstrijdgebeuren, een klasse voor de doorgewinterde wedstrijdspeler waar enkel de beste honden in terecht komen. Ook deze honden hebben training en bijscholing nodig en krijgen deze op onze hondenschool. In de Hoogste klasse kan men zich kwalificeren voor de Grote prijs van België en ook de Belgian winner. Cindy Voets speelde voor onze club in de GP.

PRESTATIES

Onze hondenschool herbergt een aantal topspelers in deze discipline. Verschillende honden speelden voor onze club en haalden reeds talloze (meer dan 100!!!) overwinningen met zelfs verschillende malen de maximum te behalen score. Ook in de beker van België leverden zij reeds topprestaties. Als club werden we reeds provinciaal kampioen zowel bij de debutanten (2x) als in programma 1 en waren we 2 x 2° en 2 x 3° in programma 2. Op de nationale interclub werden we 1° in 2014 in programma 1 en bij de debutanten 1° in 2017; 2° in 2008 en 3° in 2013