AGILITY HS 't Kruierke INSTRUCTEURS HS 't Kruierke

AGILITY HS 't KRUIERKE

TRAINING

IEDERE VRIJDAG VANAF 18.30 uur  BIJ HONDENSCHOOL ’t KRUIERKE

WAT?

Agility wordt wel eens beschouwd als de behendigheid van de hondensport. Uw hond leert er de verschillende toestellen nemen, zoals 'de wave', de dagschutting, de tunnel, de breedte sprong, de kattenloop, ....

Agility is gebaseerd op de paardenringsport, maar dan aangepast aan het niveau van de hond. Het bevat nog de verschillende springtoestellen, maar heeft ondertussen ook andere toestellen welke je hond moet kunnen nemen.

Agility is één van de sportiefste hondensporten, want ook van de geleider wordt verwacht dat hij meeloopt met zijn hond. Agility wordt gespeeld om een bepaald parkoers zo snel mogelijk foutloos af te leggen. De baas neemt niet zelf de hindernissen, maar loopt vrij naast de hond, zowel links als rechts, hij mag bevelen geven naar eigen goeddunken

INDELING

Het eerste uur trainen vrijdags de beginners, het tweede uur de gevorderden. Aan iedereen die mee wil trainen wordt gevraagd om mee te helpen.

Vermits er voor agility veel toestellen nodig zijn moeten deze ook uitgehaald worden en terug opgeruimd worden. Aan de deelnemers van het eerste wordt gevraagd iets vroeger aanwezig te zijn en alles mee klaar te zetten, aan de deelnemers van het laatste uur om mee op te ruimen.  

LEEFTIJD

Uw hond dient minstens 1 jaar oud te zijn voor je met de trainingen begint  

VOORWAARDEN

Voor u kan meedoen aan de lessen moet uw hond ook aan een paar voorwaarden voldoen, zo moet uw hond komen op bevel, blijven zitten op afstand en niet agressief zijn naar andere honden toe. Behaalde u al het brevet gehoorzaamheid bewees u al dat u dit onder de knie hebt, behaalde u dit brevet nog niet, dan moet u eerst een paar tests afleggen, afgenomen door onze agility instructeurs.

WEDSTRIJD

1 x per jaar richten wij een wedstrijd agility in. Onze eerste wedstrijd was op 8 oktober 2008. Sinds 2010 organiseren we een agility wedstrijdweekend elk eerste of tweede weekend van oktober (hangt af van wanneer het WK agility is) Een 1000-tal honden nemen hieraan deel, deze wedstrijd is meer dan de moeite waard om in je agenda te nateren.